Intel Centrino - Intel gir Banias et navn

Under CES (Consumer Electronic Show) i Las Vegas avduket Intel navnet på sin meget velomtalte plattform for bærbare PC-er. Plattformen har fått navnet Centrino. Prosessoren i denne plattformen har lenge gått under navnet Banias men i dag ble det kjent at prosessoren kommer til å hete Pentium-M. Ikke overraskende kanskje, da Intel har signalisert at selskapet kommer til å gå vekk fra prosessornavn med tall foran.

Intel forklarte ingenting om arkitekturen eller ytelsen til Pentium-M. Det eneste selskapet ville snakke om var at selskapets nye prosessor er mindre glad i strøm sammenliknet med dagens Pentium 4-M prosessor f.eks. Intel skrøt også stort av at man ville ved hjelp av Centrino-plattformen oppnå lengre batterilevetid. Det Intel ikke ville snakke om var ytelsen på prosessoren. Det ble nevnt at prosessoren hadde god ytelse men ikke mot andre prosessorer for bærbare PC-er fra selskapet. Hvorfor Intel lot være å snakke nærmere om ytelsen er ikke godt å si -- men mye tyder på at den nye Pentium-M prosessoren fra Intel kommer til å konkurrere ut dagens Pentium 4-M på samme klokkefrekvens (husk at Pentium-M er basert på den opprinnelige P6-kjernen med en rekke forbedringer for å gjøre prosessoren så strømgjerrig som mulig).


Centrino logoen med det berømte ”Intel inside”-merket: Logoen skal symbolisere fremskritt og mobilitet om vi skal tro Intels markedssjef Pam Pollace.

Intel har som vi har sagt i tidligere artikler et lite problem når det gjelder ytelse per MHz på den nye Pentium-M prosessoren. Det er fortsatt uvisst hvordan Intel har tenkt til å løse dette ”problemet”. Det blir veldig interessant å se hvordan Intel kommer til å ”løse” dette problemet. Mye tyder på at Intel vil begynne å ta i et prosessormerkesystem slik konkurrenten AMD har i dag. Dette merkesystemet vil da beregne et prosessormerke ut i fra ytelse/(MHz)/batterilevetid.

Det er ventet at Centrino blir lansert første halvdel i år. Kilder som kan knyttes tett opp til de store merkenavnene har fortalt oss at de fleste produsentene vil ha maskiner basert på Centrino-plattformen klar allerede i mars i år. Om dette stemmer, gjenstår å se.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen