Intel bundler ATI-grafikk


ATI X600-kort skal bundles med 915/925-hovedkort fra Intel

Problemet med Intels siste plattform har siden lanseringen vært at det meste må byttes ut - som også har gitt rom for ATI og Intels nye samarbeide. Praktisk sett får kjøpere av Intel-merkede hovedkort muligheten til å kjøpe et X300 eller X600-grafikkort fra ATI til redusert pris, som kan gjøre det litt mer attraktivt for produsenter av ferdigmaskiner å trekke inn den nye plattformen.

Hittil er det nemlig bare systembyggere som har muligheten til å kjøpe Intels "egne" hovedkort, som egentlig lages av mange forskjellige asiatiske produsenter. Derfor vil Intel/ATI-bundelen ikke nødvendigvis bety noe for selvbyggere, men snarere føre til noe billigere ferdigmaskiner.

"Driving change"-avtalen kan ses som et markedsføringskupp for ATI, som stadig ligger noe bak NVIDIA når det kommer til budsjettkort i ferdigmaskiner. ATI har selv skrytt mye av PCIe-grafikkortene sine, som i motsetning til NVIDIAs PCX-kort har "ekte" PCIe-buss. Sannsynligheten er nå svært stor for at Intel-baserte ferdigmaskiner som er laget i USA eller EU etter 2. august vil forbigå NVIDIA til fordel for ATI Intels nye tilbud.

"Driving change"-tilbudet kommer for øvrig samtidig med lanseringen av LGA775-baserte Celeron-prosessorer og AMDs lansering av Sempron-prosessoren, som ser ut til å kunne utløse en priskrig.

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen