Intel bekrefter: Sonoma blir utsatt

Intel bekrefter i dag at det som trolig blir kalt Centrino 2 (prosjektet går også under kodenavnet ”Sonoma”) blir utsatt til tidlig 2005. Det er uklart når tidlig neste år er, men enkelte nettsteder tror at en lansering på CeBIT eller på IDF kan være aktuelle lanseringsdato.

Begrunnelse for utsettelsen er at en introdusering neste år vil være bedre for kundene med tanke på introdusering av ny teknologi. Med andre ord; Intel frykter at dersom plattformen hadde blitt introdusert i år, så ville selskapet risikert at mange ville latt være å oppgradere til den nye plattformen, fordi kundene er allerede fornøyd med den plattformen de sitter på i dag. Microsoft har hatt et liknende problem med Office 2003. Microsoft opplever at kundene ønsker ikke å oppgradere fra Office XP til Office 2003 fordi de (kundene) er allerede fornøyd med den forrige versjonen av produktet.

Det er viktig å merke seg at dagens utsettelse er ikke en teknisk utsettelse. Det vil si at Intel ikke har møtt på noen tekniske problemer i forbindelse med utvikling eller produksjon av produktet. Produksjonen vil starte om ikke så alt for lenge. Intel sier at selskapet vil tjene penger på den kommende plattformen allerede i år fordi selskapet vil starte med salg av produktet til produsenter av bærbare PCer i år. Det betyr også at produkter basert på den kommende plattformen vil være raskere tilgjengelig for oss sluttbrukere når plattformen lanseres offisielt neste år.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen