Intel bekrefter dobbelkjerne-demo

En talsmann for Intel skal ha bekreftet ovenfor X-bit labs at det definitivt var et ekte dobbelkjerne-system som ble demonstrert på Intel Developer Fall tidligere denne måneden. Videre skal han ha bekreftet at dobbelkjerne kommer både på desktop-, notebook- og server-plattform i løpet av neste år.

Kommentaren kommer på bakgrunn av at Nathan Brookwood forrige uke mente at dobbelkjernedemonstrasjonen til Intel ikke nødvendigvis hadde noe med virkeligheten å gjøre. Bygget Intel virkelig en spesiell plattform rundt i915-brikkesettet eller "smeltet" to Pentium 4-kjerner på samme sett pinner til bruk kun på IDF?

"What we have demonstrated is a real dual core system demoed on an i915G platform – no fakes. We will disclose more details later", skal talsmannen ha sagt til X-bit labs.

Poenget med demonstrasjonen var naturligvis å ta litt oppmerksomhet vekk i fra AMD sin dobbelkjerneplattform. Litt merkelig er det kanskje allikevel at det ikke har blitt publisert noen offentlige bilder av denne prosessoren.

Konkurrentens Hector Ruiz bekreftet at AMD ville satse stort på dobbelkjerneprosessorer til neste år og at dette definitivt er fremtiden.

En av de største fordelene med dobbelkjerner er at man vil få et fire-veis system med kun to prosessorsokler. Prismessig er dette en enorm fordel (prisforskjell fra to til fire CPU-er er større enn fra én til to).

(Kilder: eWeek, X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen