Intel bekrefter 64-bit desktop-støtte

Uttalelsene er svært interessante, og kan oppfattes som en støtte til AMD sitt 64-bit instruksjonssett, x86-64. Tenk bare på følgende:

Windows XP i 64-bit-utgave (x86-64) er ventet å bli tilgjengelig i løpet av sommeren. Intel har ikke noen ny (kjent) prosessor som skal lanseres frem til da, bortsett fra Pentium 4 "Prescott". Siden Intel nå uttaler at selskapet skal være klar til å oppgradere sine 32-bit prosessorer til 64-bit når slik programvare kommer på markedet, betyr det da at "Prescott" har fått støtte for x86-64? Er dette noe av grunnen til at Prescott har blitt såpass forsinket? Eller vil kanskje Pentium 5 ("Tejas") støtte x86-64 når den kommer en gang til neste år?

På den annen side nevnes ikke et ord om at selskapet planlegger "hybrid"-løsninger med støtte for både 32- og 64-bit instruksjoner. Det kan like gjerne være tilfelle at Intel her snakker om en slags fremtidig Itanium-versjon for desktop-markedet.

Uansett er det ganske oppsiktsvekkende at Intel nå plutselig snakker om 64-bit-støtte i desktop-markedet. Selskapet har vært stille som graven på det området tidligere, av frykt for å ta fokus vekk fra sin Itanium-satsning. Analytikere har likevel spekulert i om ikke selskapet har jobbet iherdig med 64-bit desktop-støtte i all stillhet. Tiden vil vise.

(Kilder: Aceshardware/forum, Taipei Times)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen