Intel bekrefter 4 GHz CPU

De fleste visste vel egentlig at Intel på sikt ville lansere en prosessor på 4 GHz, men denne uken ble det bekreftet av ledelsen i Intel at den vil ankomme markedet til neste år. Det ble ikke nevnt hvilken kjerne denne prosessoren kommer til å basere seg på, men alternativene er enten Prescott eller Tejas.

Planen er at Intel i begynnelsen av 2005 skal starte å selge prosessorer med flere kjerner. Dette gjelder både for desktop- og sever-markedet (Tanglewood). I tillegg ønsker man å implementere finesser for trådløs kommunikasjon i brikkesettene, slik at PC-en kan fungerere som et trådløst aksesspunkt. Det ble faktisk sagt at Grantsdale, som trolig kommer i 2. kvartal 2004, vil ha slike funksjoner for trådløse nettverk innebygget, i tillegg til støtte for DDR-II og Serial ATA.

Det ble nok en gang nevnt at Prescott vil bli lansert 1. kvartal til neste år. Grantsdale ser ut til å bli den naturlige partner til Intels nye toppmodell. Etterhvert vil også Prescott-kjernen bli implementert i Xeon-serien, noe som også vil skje i 2004.

Intel benyttet sjansen til å reklamere litt for Itanium og sa at man i løpet av 2003 ville passere 100 000 solgte prosessorer og at man derfor ser med spenning mot selskapets nye Itanium 2, basert på Madison-kjerne og 9 MB cache (lanseres i 2004). Ifølge selskapets Paul Otellini er årets salg en gledelig overraskelse ettersom man kun hadde forventet å selge omtrent 11 000 enheter. Det spekuleres i hvorvidt dette har å gjøre med en mindre vellykket periode for Alpha, MIPS og PA-RISC. Den gamle kjempen, Sun Microsystems, har også vaklet i år - noe som har gitt Intel friere tøyler med tanke på 64-bits systemer. Sun ser imidlertid ut til å bli en betydelig farligere aktør i 2004 med full satsing på AMD Opteron.

 

(Kilder: eWeek, The Register, Watch Impress)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen