Intel: Bedre batterilevetid med 65 nm

En ny lav-energi variant av Intels 65 nm produksjonsprosess gjør det mulig å produsere brikker som forbruker svært lite effekt. Dette er Intels andre prosess basert på 65 nm-teknologien.

I en pressemelding bekrefter Intel at de er i ferd med å utvikle en egen produksjonsprosess for prosessorer i bærbare systemer der kravet til energieffektivitet er ekstra høyt.

Noe av den største utfordringen har vært å ikke "miste" effekt i form av varmeutvikling. Dette er noe som har blitt tatt spesielt alvorlig med den nye teknikken, noe som påstås å føre til mye høyere effektivitet enn ved dagens 90 nm-teknikk.

Ifølge selskapets Mark Bohr skal oppløftende testresultater vise at man i visse tilfeller har redusert energilekkasjen med opptil 1000 ganger fra dagens standardprosess.

I bunn og grunn: høyere energieffektivitet gjør at potensialet for bedre batterikapasitet blir svært fremtredende. Intel kan dermed vise seg å bli enda sterkere konkurrent til VIAs energigjerrige prosessorer samt gjøre det vanskeligere for AMD å komme skikkelig inn i notebook-segmentet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen