Intel Bearlake overalt

Mange nye hovedkort på utstilling hos Asus
Mange nye hovedkort på utstilling hos Asus

"Bearlake"-familien består av flere ulike brikkesett-modeller, deriblant P35 og G33. Førstnevnte kommer uten integrert grafikk - sistnevnte med. Begge støtter 1333FSB og de kommende 45 nm-prosessorene fra Intel, både dobbelkjerne og firekjerne.

De to nevnte brikkesettene er rettet mot mellomklassen og er ment å erstatte henholdsvis P965 og G965. Senere vil det også komme en versjon som erstatter 975X-brikkesettet, og trolig også flere versjoner, bl.a. budsjettutgaver.

Blant andre nyheter kan vi nevne støtte for DDR3 - inntil 1066 MHz effektivt. Men brikkesettet støtter også DDR2 - og de fleste hovedkortene ser ut til å komme med DDR2-støtte. De nye brikkesettene kommer også med den nye ICH9-sørsiden.

Alle "Bearlake"-baserte hovedkortene vi har sett hittil kommer uten vifte - altså med passiv kjøling. Blant andre spesifikasjoner kan vi nevne mer standard ting som SATA 3 Gb/s, Gigabit LAN og 8-kanals lyd.

Offislell lansering fra Intels side skal være satt til i løpet av Cebit. Det er foreløpig ikke kjent når kortene kommer i handelen - men det blir i løpet av våren.

Se de nye modellene på de neste sidene (bildene er klikkbare for større versjon).

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen