Intel: Andre-generasjon dobbelkjerne

Tradisjonelt har Intel økt klokkefrekvensen for å oppnå høyere ytelse. For en tid tilbake kom man til et veiskille der dette ikke lenger så ut til å være hensiktsmessig - blant annet på grunn av varmeutvikling og effektforbruk.

Lite har endret seg på GHz-fronten de to siste årene - ihvertfall sammenlignet med situsjonen for fem-seks år siden. Dobbelkjernearkitektur kommer til å redde prosessormarkedet en stund fremover, men etter hvert må man nok optimalisere selve arkitekturen for å oppnå bedre ytelse.

Ifølge X-bit labs skal Patrick Gelsinger i Intel har bekreftet ovenfor tyske journalister at selskapets andre-generasjons dobbelkjerneprosessorer vil baseres på et grunnleggende nytt design.

"Conroe", "Woodcrest" og "Merom" vil være en del av den nye strategien der man søker å få gitt mer ytelse per klokkesyklus. Klokkefrekvensen kan faktisk vise seg å bli lavere enn på dagens prosessorer, men detaljene ble ikke bekreftet av Intel-talsmannen.

Et av momentene som også trekkes spesielt frem med den nye arkitekturen er støtte for virtualisering, som tillater å kjøre flere operativsystemer samtidig der de alle har tilgang til et subsett av ressurser.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen