Intel 955X og 945 i SLI-utgaver?


Intel Desktop Board D955XBK: Snart med SLI?

Ifølge kilder på Taiwan snakkes det nå om SLI-versjoner av Intels 955X- og 945-brikkesett. En produsent hevder sågar at 945 SLI skal være klar for lansering neste måned.

955X-brikkesettet er svært dyrt, og foreløpig har kun "tier one"-produsentene (ECS/Elitegroup, Asus, MSI og Gigabyte) pluss Abit valget å satse på dette brikkesettet. Dersom et eventuelt 945 SLI-brikkesett kan bli betydelig billigere, kan dette vise seg å bli populært.

SLI muliggjør som kjent bruk av to grafikkort i samme system, for opptil en dobling av ytelsen. Teknologien er utviklet av Nvidia, men også ATI har en tilsvarende løsning - AMR.

955X-brikkesettet støtter opp til 24 PCIe-kanaler, og konfigurasjonen for et eventuelt SLI-oppsett blir trolig 16+4. Nvidias nForce4 SLI Intel Edition benytter på sin side et 8+8-oppsett, da brikkesettet støtter maksimalt 20 PCIe-kanaler.

Det er også snakk om et forbedret versjon av nordsiden i 955X-brikkesettet, som skal muliggjøre et SLI-oppsett med 16+16 PCIe-kanaler.

Så spørs det om Nvidia vil tilpasse driverne sine slik at grafikkortene deres kan utnytte SLI på Intels hovedkort. 955X/945 med SLI-støtte blir naturlig nok en konkurrent til nForce4 SLI Intel Edition, men trolig kan ikke Nvidia unnlate å støtte Intels SLI-løsning. Enkelte hevder sågar at slike Nvidia-drivere finnes allerede, men det gjenstår å se.

(kilde: VR-Zone)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen