Intel 915 "light" neste måned


915GL og GV kan bli en "hit" i billig-PC-er

De to brikkesettene er først og fremst tiltenkt de aller billigste prosessorene fra Intel - nemlig Celeron D, som er ventet å ankomme på LGA775-sokkelen i løpet av august/september. Når Intel skal ha begynt å forberede taiwanske hovedkortprodusenter på ankomsten av i915GV- og GL-brikkesettene i henholdsvis slutten av august og begynnelsen av september, vil det si at Celeron D kommer omtrent samtidig.

Det er fortsatt noe uklart hvilke egenskaper de to forskjellige brikkesettene vil få, men det er ifølge Digitimes klart at ingen av dem får støtte for PCI Express x16 eller x1. Videre tyder "G"-klassifiseringen på at de får integrert grafikk i form av Intels Graphics Media Accelerator. Siden de også er basert på 915-brikkesettet, får de heller ikke glede av de optimaliseringene som ligger i 925-brikkesettet.

Forskjellen på 915GV og GL skal være at GV-versjonen har støtte for 800 "MHz" FSB og DDR2, mens GL nøyer seg med tokanals DDR400-minne og en frontsidebuss på 533 "MHz" - som er samme busshastigheten på Celeron-prosessorene.

Brikkesettene vil koste 35 og 32 dollar for henholdsvis GV og GL - som skulle gjøre hovedkort basert på dem opp til flere hundrelapper billigere enn 915/925-baserte kort.

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen