Intel: 2004 blir digitalhjemmets år

I 2004 er et digitalt hjem et lykkelig hjem, mener Intel. Etter helgens møte i Digital Home Working Group (DHWG), mener selskapet at det snart kommer en skur av trådløse, brukervennlige dingser til hjemmet som alle snakker med hverandre gjennom løse luften. Intel har vært fullstendig hekta på WLAN/WiFi siden lanseringen av Centrino, og har utarbeidet en åpen standard for hvordan dingser i det digitale hjemmet skal snakke med hverandre i samarbeid med DHWG.

De første produktene som ifølge Intel kommer på markedet i løpet av andre kvartal 2004, vil ligne mest på PC-er og bli produserte av de som allerede er sterke på dette, som BenQ, LiteOn og Sony. Men Intel har også vervet en rekke produsenter av "klassisk" forbrukerelektronikk, som Thompson, Philips, Panasonic og Kenwood. Disse vil antakelig følge opp senere med for eksempel WLAN-etablerte fjernsynsapparater og stereoanlegg.

Det som vil gjøre enheter som er basert på DHWG-forslagene spesielle er at de kommer til å være "intelligente", nettverksoppkoblete og trådløse. Det første som kommer er kanskje ikke den mystiske, intelligente brødristeren, men for eksempel en MP3-spiller som kan streame musikk over 802.11b til stereoanlegget, eller kanskje også WLAN-etablerte IP-telefoner som kan konkurrere med mobiltelefoni så snart rekkevidden blir stor nok. Et av medlemmene i DHWG heter for øvrig Nokia og kommer fra Finland.

I følge DHWG har det store standardmangfoldet vært et problem for produsentene av hjemmelektronikk som hittil har vært "bortskjemte" med én standard for lyd og én for bilde. Mot slutten av 2004 - og i hvert fall i 2005 - tror Intel at AAC, MPEG-1/2/4, MP3 og WMA, TIFF, GIF og JPEG og så videre blir erstattet av bare to: MPEG-4 for lyd og bilde og JPEG2000 for stillbilder. Men innen den tid kommer vi vel til å være på 802.11x, y eller z :)

(Kilder: DigiTimes, Digital Home Working Group)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen