(Bilde: Bilde 5613425, iStockphoto og Intel)

– Intel vil la deg overklokke SSD-en din

Verdens første overklokkede SSD kan stå på trappene.

Overklokking har tilsynelatende eksistert siden tidenes morgen, og mange dataentusiaster er ikke fremmede for å justere en og annen innstilling på prosessoren eller skjermkortet sitt.

Med overklokking kan man øke tempoet som komponentene arbeider i, men du får til gjengjeld både varmere og kanskje også ustabile komponenter som resultat. I enkelte tilfeller kan de også takke for seg om overklokkeren er vel entusiastisk. 

Frem til nå har overklokking i stor grad vært forbeholdt prosessoren, skjermkortet og minne, men nå kan også SSD-en bli en del av denne dansen.

Overklokk SSD-en

Det er X-Bit Labs som nå kan melde om at Intel på sin neste utviklerkonferanse, som går av stabelen i San Francisco neste måned, kan komme til å introdusere den første overklokkingsvennlige SSD-en på markedet.

En av de planlagte sesjonene på konferansen skal nemlig omhandle en «First public demonstration of overclocking Intel SSDs».

Det er lite annen informasjon tilgjengelig på nåværende tidspunkt, men X-Bit Labs spekulerer i at det er snakk om overklokking av SSD-kontrolleren. Ellers nevner de også muligheten til å overklokke SATA eller PCI-e grensesnittet.

Nytteverdien kan diskuteres

Hvor stort behov det er for å øke ytelsen til dagens SSD-er kan også diskuteres, da flaskehalsen er SATA-grensesnittet, og ikke lesehastighet eller IOPS-operasjoner.

Neste år planlegger dog Intel å lansere brikkesett med det nye SATA Express-grensesnittet. SATA Express vil støtte overføringshastigheter på 8 Gbit/s til 16 Gbit/s. Sett i sammenheng med neste års lansering passer dermed overklokking av SSD-en bedre inn i bildet.

Så hva skal vi da tro om Intels nye ryktede overklokking av SSD-er? En prosessor fattigere i ny og ne er kjedelig for lommeboka, men å knerte feriebildene eller jobb-dokumentene krever andre forholdsregler og kan ha desto kjedeligere konsekvenser om de går opp i røyk.

Dataintegriteten vil uten tvil være alfa og omega for om overklokking av SSD-er blir like vanlig som de tradisjonelle overklokkingsobjektene i fremtiden.

Vi i Hardware.no vil selv være til stede i San Francisco for å rapportere om denne, og andre nyheter som presenteres den 10. - 12. september.

Intel er en favoritt blant mange hobby-overklokkere. Derfor var skuffelsen stor da selskapet i juli annonserte at de ville låse de fleste prosessorene sine for overklokking >>

(Kilder: Techspot, TechReport, X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen