Intel vil ha samme høyde og bredde på neste generasjon av SSD-er, men vil gjøre dem lengre.
Intel vil ha samme høyde og bredde på neste generasjon av SSD-er, men vil gjøre dem lengre. (Bilde: Intel/Hardware.no)

Intel vil ha ny SSD-standard

Jobber med å overtale produsenter til å lage lengre SSD-er.

Maskinvareprodusenten Intel jobber for tiden med å forene spesifikasjonene til mSATA SSD-er. SSD-ene blir hovedsaklig brukt i de syltynne bærbare datamaskinene vi har sett dukke opp på markedet det siste året, og hvis Intel får det som de vil skal den nye standarden være klar i løpet av september.

Vil ha mer lagring

Den nye standarden, også kalt Next Generation Form Factor (NGFF), skal forene formfaktoren til alle mini-SSD-er, og flere PC- og SSD-produsenter jobber sammen med Intel for å bli enige om spesifikasjonene. Ifølge kilder til nettstedet Digitimes skal de nye SSD-ene angivelig beholde den samme høyden og bredden SSD-ene har i dag, men strekkes i lengden for å få plass til flere minnebrikker. I dagens mSATA SSD-er er det bare plass til maksimalt fire til fem minnebrikker, noe som ikke er nok hvis vi vil ha større en 512 GB lagring i de tynne Ultrabookene.

Den nye formfaktoren vil ikke ha denne begrensningen ved å kunne ha plass til NAND-brikker på begge sidene av kretskortet, og dermed ha plass til flere brikker uten at SSD-en blir nevneverdig større.

Foreløpig er ingenting bestemt, men det er som sagt ventet at Intel og de andre PC- og SSD-produsentene skal bli enige i løpet av de neste månedene. Blir de enige vil den nye SSD-spesifikasjonen bli implementert i Ultrabooker i løpet av 2013.

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen