Intel har kapret mer av grafikkmarkedet
(Bilde: Shutterstock 114836620)

Intel har kapret mer av grafikkmarkedet

AMD må på sin side tåle en solid smekk.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I en analyse som nettopp er sluppet fra Jon Peddie Research blir det tatt temperaturen på skjermkortmarkedet, og resultatene er kanskje ikke sjokkerende.

Når det gjelder markedsandeler så befinner Intel seg helt øverst, noe de har gjort flere ganger før. Nvidia holder seg omtrent som før, mens AMD må tåle og falle like mye som Intel stiger.

Intel har nå sikret seg 66,8 prosent av hele markedet for grafikkløsninger for personlige datamaskiner, en oppgang på 1,7 prosent siden forrige periode. Forklaringen til at en prosessorprodusent som Intel kan stikke av med såpass store andeler er skremmende enkel; Inten har puttet en enkel grafikkløsning i mange av prosessorene sine, og for veldig mange brukere er denne mer enn god nok.

Ser vi dette i lys av at Intel har en rimelig dominerende rolle på prosessormarkedet, så er det ikke rart at Intel også stikker av med seieren innen grafikkløsninger også.

Markedet som helhet synker

Grafikkprosessormarkedet gikk generelt ned med 11,6 prosent siden forrige kvartal, noe som fremstår som et ganske høyt tall. Ser vi mot tilsvarende kvartal i fjor er nedgangen en del lavere, nærmere bestemt rundt fire prosent. JPR forklarer det med sesongavhengige nedganger, det er rett og slett et lavere salgstall på denne siden av nyttår. I tillegg skal det legges til at det var en vekst i de tre foregående månedene.

AMD måtte tåle en nedgang på 18,2 prosent sett i forhold til forrige kvartal, Intel gikk ned 7,9 prosent og Nvidia gikk på en smell med 10,4 prosent nedgang.

Totaltallene henger rimelig greit sammen med tallene for PC-markedet generelt, og ifølge analysebyrået er det ingen grunn til at varselbjellene skal ringe på noen som helst måte.

Nvidia har hatt flere spennende skjermkort i det siste:
Som dette blodtrimmede GeForce GTX 780Ti-kortet »

 (Kilde: Jon Peddie Research)

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen