Intel starter produksjon av ARM-brikke
(Bilde: Intel, Istockphoto)

Intel starter produksjon av ARM-brikke

Intels fabrikker skal nå sy sammen et produkt, basert på erkerivalens design.

På prosessorfronten kjemper Intel hardt for å overbevise verden om at x86-plattformen er overlegen i forhold til ARM, som for tiden dominerer innen smarttelefoner og nettbrett. Men ARM har begynt å ta beslag i stadig større stykker på prosessormarkedskaka.

Nå er riktignok Intel ikke helt fremmede med å sysle med ARM, noe XScale-serien deres beviser, men de færreste hadde nok likevel regnet med at Intel skulle produsere ARM-prosessorer i dag. Helt til nå.

Foundry-forretninger

Foto: Netronome

CNET skriver nemlig at Intel har inngått en kontrakt med Netronome om å fremstille deres «200 Gbps Flow Processor» med 120 flow-prosessorkjerner, 96 datapakkeprosessorkjerner og, sist, men ikke minst, en ARM11MP-prosessor.

Intel har fingre med i mange spill, og i tillegg til vanlig prosessorproduksjon for seg selv, har de også en forretning der de fremstiller prosessorer for andre kunder på bestilling – også kalt «foundry». En av disse kundene er Netronome, og de vil ha med en ARM-brikke.

– Intel lar oss jobbe effektivt

Netronome lager prosessorer rettet mot nettverksutstyr, og driver blant annet med datapakkeinspeksjon, flow-analyse, innholdsbehandling, virtualisering og sikkerhet.

De har valgt Intel som foundry over Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), verdens største foundry som også er Intels konkurrent på dette markedet.

Sundar Gopalan, seniordirektør for produktstyring hos Netronome, forklarer avgjørelsen til CNET med at de måtte inngå et kompromiss i forhold til TSMC:

– Intels prosess gjør det mulig for oss å jobbe mer effektivt, med mer integrasjon og lavere effektforbruk.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Hvis Intel får taket på å drive sin foundry-bedrift, kan de ironisk nok bli en av de større produsentene av ARM-brikker for PC-er, nettbrett og smarttelefoner. Intel starter fremstillingen av Netronomes prosessor fra og med 2013.

(Kilde: CNET News)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen