Intel stapper mer kraft inn i knøttemaskinen sin
(Bilde: Intel)

Intel stapper mer kraft inn i knøttemaskinen sin

Lanserer endelig en i7-basert NUC-maskin.

Intels små, søte mini-PC-er NUC (Next Unit of Computing) lot vi oss sjarmere av allerede i 2013, da vi testet en av de første variantene. Siden den gang har maskinene kommet i stadig nye og kraftigere utgaver, og i desember dukket det omsider opp informasjon om den neste generasjonen NUC-maskiner med Broadwell-arkitektur under panseret.

Den nye generasjonen har imidlertid hittil kun blitt annonsert med i3- og i5-prosessorene til Intel, men dette er det endelig nå slutt på. På sine produktsider har Intel nemlig omsider avslørt den første Core i7-baserte NUC-modellen, kalt NUC5i7RYH.

Den nye i7-baserte NUC-en ble nylig lagt til den øvrige gruppen NUC 2.0-maskiner på Intels produktside.
Den nye i7-baserte NUC-en ble nylig lagt til den øvrige gruppen NUC 2.0-maskiner på Intels produktside. Foto: Skjermbilde/Intel

Lanseres i andre kvartal

Annet enn at prosessoren blir femte generasjon, altså Broadwell-basert, og at modellen skal lanseres i løpet av andre kvartalet i år, har Intel dessverre ennå ikke avslørt flere tekniske detaljer om den nye NUC-modellen.

Nettstedet FanlessTech skal imidlertid ha fått nyss om at prosessoren antakelig blir av typen Core i7-5557U. Som det fremkommer av Intels egen spesifikasjonsside er dette en tokjerners prosessor med en klokkefrekvens på 3,1 GHz og en turbofrekvens på 3,4 GHz. Ellers kommer den med den integrerte grafikkløsningen Intel Iris Graphics 6100.

Har plass til 2,5-tommers SSD eller harddisk

Maskinen tilhører altså den nye NUC 2.0-generasjonen, og som vi fikk vite om disse nye modellene i desember kommer maskinene i to sittende utgaver; en smal utgave som kun kommer med en M.2-SSD som lagringsløsning, og en tykkere versjon med plass til en vanlig 2,5-tommers SSD eller harddisk i tillegg. Den nye i7-baserte NUC-en blir av sistnevnete utgave.

Ellers får maskinen antakelig samme spesifikasjoner som i5-versjonen av NUC 2.0, som inkluderer maksimalt 16 GB minne, én mini-HDMI-port, én mini-DisplayPort, to USB 3.0-porter foran og to USB 3.0-porter bak. Dimensjonene er på 11,5 cm x 11,1 cm x 4,87 cm. Flere opplysninger om den nye i7-modellen vil nok dukke opp på produktsidene til Intel ganske snart.

Her er en noe mer spesiell mini-PC: Denne kan brukes som en mus »

(Via Liliputing)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen