Brian Krzanich.
Brian Krzanich. (Foto: Wikipedia Commons)

Intel-sjefen går av etter å ha hatt et forhold til en ansatt

Brian Krzanich har vært ansatt i Intel i 36 år.

Prosessorgiganten Intel melder nå på sine nyhetssider at toppsjefen i selskapet, Brian Krzanich, har gått av. Bakgrunnen er at Krzanich tidligere hadde et forhold til en ansatt i selskapet, noe som er et brudd på Intels interne retningslinjer. Det skal dreie seg om et samtykkende forhold.

Forholdet ble avdekket etter både intern og ekstern etterforskning som konkluderte med at Krzanich har brutt Intels retningslinjer knyttet til fraternisering, som gjelder alle personer i ledende stillinger. Krzanich har vært konsernsjef siden 2013.

Selskapet har utnevnt finanssjef Robert Swan som fungerende konsernsjef inntil videre, en person Intel tror vil kunne fylle rollen på en god måte.

Har vært hos selskapet i 36 år

– Styret tror sterkt på Intels strategi og vi er trygge på Robert Swans evne til å lede selskapet mens vi foretar et grundig søk etter vår neste konsernsjef. Robert har vært instrumentell i utviklingen og gjennomføringen av Intels strategi, og vi vet at selskapet vil fortsette med en effektiv gjennomføring. Vi setter pris på Brians mange bidrag til Intel, sier styreformann Andy Bryant i pressemeldingen.

Brian Krzanich ble først ansatt hos Intel som ingeniør i 1982, samme år som han ble uteksaminert fra universitetet, så han har dermed vært hos selskapet hele sin yrkeskarriere. Av utdannelse har Krzanich en bachelorgrad i kjemi.

Styret i selskapet har allerede en «robust» plan på plass for å finne en verdig etterfølger, og selskapet leter både blant interne og eksterne kandidater. Som assistanse skal Intel hyre et selskap som spesialiserer seg på å finne gode lederkandidater.

Les også: Intel skal begynne å lage spillgrafikkort »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen