Her presenterer Intel-sjefen overgangen til 14-nanometerteknikk under selskapets utviklerforum i september i fjor. Etter flere utsettelser har den endelig fått et nytt lanseringsvindu.
Her presenterer Intel-sjefen overgangen til 14-nanometerteknikk under selskapets utviklerforum i september i fjor. Etter flere utsettelser har den endelig fått et nytt lanseringsvindu. (Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Intel-sjefen: Broadwell kommer til høsten

Skal være en like stor revolusjon for bærbare som Haswell var.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er ikke mange dagene siden den nye revisjonen med Haswell-prosessorer inntok butikkene. Disse er likevel som ventemat å regne, for nå – etter flere forsinkelser – er Intel snart klare til å gi oss Haswells virkelige arvtaker, Broadwell.

Det er Intel-sjefen selv, Brian Krzanich, som slapp nyheten om at senhøsten er deres utvalgte lanseringsvindu for Broadwell:

– Jeg kan love en lansering i starten av helligdagsessongen. Skolestart blir vanskelig å rekke, for da måtte vi hatt prosessoren i hyllene allerede i juli eller august, uttaler han til Reuters.

Helligdagsesongen starter i USA med Thanksgiving i slutten av november, og er det til nå mest konkrete lanseringstidspunktet vi har fått å forholde oss til. Det ser dermed ut til at Intel satser på julesalget, istedet for de tradisjonelle back-to-school-kampanjene fra foregående år.

Betydelige forbedringer

Intel slipper prosessorer i et Tick-Tock-mønster, der de først lanserer en ny arkitektur (Haswell), som de så beholder og krymper til neste generasjon, i dette tilfelle Broadwell.

Intel har planene klare for fremtiden:
Slik er Broadwell-arvtakeren »

Krzanich kunne under IDF fortelle at Broadwell trekker langt mindre strøm enn selv gjerrige Haswell.
Krzanich kunne under IDF fortelle at Broadwell trekker langt mindre strøm enn selv gjerrige Haswell.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Ifølge Krzanichs tale på fjorårets IDF, der Hardware.no var tilstede, vil Broadwell-prosessorer klare å levere noen svært repspektable forbedringer over dagens Haswell-prosessorer:

– Til nå har vi klart å få 30 prosent bedre effektutnyttelse i våre tester, men vi er ikke ferdige ennå. Ytelsesforbedringene med Broadwell blir like store som da vi introduserte Haswell, skrøt han den gang.

Det tyder med andre ord på at batteritiden i bærbare PC-er, som allerede kan være svært god, skal bli enda bedre. 

Broadwell-prosessoren er Intels første som baserer seg på en 14 nanometers-produksjonsprosess. Dette betyr at selskapet må krympe alle komponentene som Broadwell består av, noe som skal være grunnen til at Broadwell er forsinket med nesten ett år. 

Klarer du ikke vente helt til november?
Vi falt pladask for Intels nyeste Haswell-konge »

(Kilder: Reuters, Extremetech, PC Perspective)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen