1
1

Intel sikter mot biler og IoT med sin nye Atom-prosessor

Intel Atom processor E3900 series er lansert.

Intel har dratt duken av sin nye generasjon prosessorer for dingser og datamaskiner som ikke trenger spesielt mye krefter: Intel Atom processor E3900 series.

De nye prosessorene er bygd på selskapets 14-nanometersteknologi og skal gi opp mot 1,7 ganger mer regnekraft sammenlignet med forrige generasjon, mens 3D-grafikkmusklene skal være 2,9 ganger så store.

Foto: Intel

Bruksområdene er mange, men prosessoren er i hovedsak påtenkt en rolle rundt industri, produksjon, butikkdrift og det stadig voksende Internet of Things (IoT)-markedet, samt overvåkning og transport.

Mange av disse områdene går også inn i hverandre. De samme egenskapene som eksempelvis skal gjøre E3900 series god til overvåkning, vil også gjøre den i stand til å kjapt tolke sensordata som eksempelvis kommer fra et kamera i en bil.

Prosessorene skal også være i stand til å takle flere sensorer, levere bilde til tre individuelle skjermer og kan brukes i temperaturer mellom -40 til 85 grader Celsius.

Egen versjon for biler

Foto: Intel

For prosessorer som skal inn i slikt som biler og andre kritiske systemer får vi også Atom-prosessorer merket A3900 series. Dette er «automotive grade»-prosessorer med spesielt tøffe krav til stabilitet og utholdenhet.

Atom A3900 og E3900 series har også en ny greie kalt Intel Time Coordinated Computing Technology (Intel TCC Technology), som gjør flere prosessorer i stand til å synkronisere klokkene sine over nettverket. Dette kan få enheter til å kommunisere med lavere forsinkelsestider og åpner for bredere distribusjon av oppgaver.

Foruten dette har prosessorene også fått litt ekstra på sikkerhetssiden i form av blant annet Trusted Execution Engine 3.0 – som da legger opp til at det skal være langt vanskeligere å sabotere eller hacke systemet uten at det blir oppdaget.

For konvensjonelle datamaskiner er det Kaby Lake som er greia:
Si hei til den syvende generasjonen Intel Core-prosessorer >>>

(Kilde: TechPowerUp)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen