Intel senker trolig prisene på Ivy Bridge

Intel senker trolig prisene på Ivy Bridge

Et lite plaster på såret grunnet forsinkelsen?

Intel har blitt noe forsinket med de kommende Ivy Bridge-prosessorene. Dette er prosessorer som følger dagens arkitektur, men som er krympet ned til 22 nm. Ivy Bridge var i første omgang vente i januar, før ting ble utsatt til april. I den senere tiden har det vært snakk om enda en forsinkelse, men det har blitt presisert fra Intel at denne siste forsinkelsen går på prosessorene til bærbare datamaskiner.

I forbindelse med med noen andre ultrabook-rykter har nettstedet Digitimes fått høre fra kilder i bransjen at Intel vil redusere prosessorprisene med rundt 60 til 70 USD i snitt. Dette gjelder da prosessorene for bærbare datamaskiner. Intel har ellers en tradisjon for å holde de samme prispunktene på tvers av generasjonene, slik at gevinsten for kunden går på mer ytelse for samme pris.

Ifølge den samme kilden vil man heller ikke kunne nå Intels mål om at 40 prosent av salget av bærbare datamaskiner skulle være ultrabook-maskiner.

Hvorvidt priskuttet skal stimulere til et mersalg av ultrabook-maskiner, eller om det er et plaster på såret for forsinkelsen vites ikke. Intel har ikke for vane å kommentere rykter. En ting er i alle fall sikkert, et slikt priskutt passer særdeles bra med tanke på kritikken som har kommet fra produsentene på Intels prisnivåer.

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen