Intel senker prisene på Haswell-prosessorer
(Bilde: Intel)

Intel senker prisene på Haswell-prosessorer

Kutter prisene på blant annet flere toppmodeller.

Det går unna i teknologiverdenen. Etter at Intel lanserte den nye Haswell-arkitekturen på markedet i sommer, har selskapet allerede introdusert arvtakeren Broadwell, basert på 14 nanometers produksjonsprosess.

Da er det kanskje ikke så overraskende at Intel ønsker å «rydde» litt opp i prosessorinventaret sitt. Nå melder nettstedet TechPowerup at selskapet kutter prisene på hele 31 prosessormodeller.

Tre stasjonære

De aller fleste av disse er prosessorer beregnet på mobile enheter, men det befinner seg også tre Haswell-modeller for stasjonære PC-er blant dem som nå får lavere pris.

Disse er toppmodellen Core i7-4770R, Core i5-4670R og Core i5-4570R, som alle får et priskutt på mellom 9 og 11 prosent. Den amerikanske prisen havner dermed på henholdsvis 358, 276 og 255 dollar for de tre modellene.

Et noe mindre kutt på rundt 5 prosent får de tre kostbare Haswell-toppmodellene for bærbare, Core i7-4960HQ, Core i7-4950HQ og Core i7-4850HQ, som nå får amerikanske priser på 623 og 434 dollar. Hele listen kan du se under.

Broadwell-arkitekturen skulle komme i år:
Er nå utsatt til neste år »

Foto: Intel

(Kilde: TechPowerUp, Sweclockers)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen