Intel ruller ut nye Spectre-oppdateringer, men de eldre prosessorene er ennå utsatt
(Bilde: Vegar Jansen, Tek.no)

Intel ruller ut nye Spectre-oppdateringer, men de eldre prosessorene er ennå utsatt

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sikkerhetshullene kjent som Spectre og Meltdown viste seg å bli vanskeligere enn antatt å reparere, da det etter hvert kom frem at selve oppdateringene bød på sine egne problemer. Intel har imidlertid jobbet hardt for å slukke brannen, og nå melder selskapet om nye fremskritt.

På sine nyhetssider kunngjør nemlig Intel at de har rullet ut en ny oppdatering til både sjette, syvende og åttende generasjon Intel Core-plattformer, som omfatter Skylake, Kaby Lake og Coffee Lake.  

Som med den forrige oppdateringen fra Intel tidligere denne måneden er ikke de eldre plattformene nevnt denne gangen heller, så det kan se ut til at de som sitter på Broadwell- og Haswell-prosessorer må vente enda litt lenger. Intel jobber imidlertid med oppdateringer til de disse plattformene også, så det er trolig ikke lenge igjen.

– Hold PC-en din oppdatert

  Foto: Skjermdump

Intel oppfordrer som før alle brukere om å holde systemene sine oppdatert. Ifølge selskapet finnes det forskning som indikerer at det ofte går lang tid fra oppdateringer blir tilgjengelige til de faktisk implementeres av brukerne.

Det var i januar at Intel identifiserte feilen i den forrige oppdateringen, som i tillegg til plutselige omstarter også skal ha ført til «uforutsigbar system-adferd» på PC-er som installerte den. Inntil den nye, reviderte oppdateringen forelå kom Intel med en klar oppfordring om å ikke installere den defekte oppdateringen i det hele tatt.

Meltdown- og Spectre-feilene ble først rapportert om i begynnelsen av januar og går i korte trekk ut på at måten Intel-brikker håndterer operativsystemets kjernefunksjoner ikke er sikker nok. Dermed kan helt vanlig programvare snuse på og hente ut data når prosessoren jobber med systemoppgaver for Windows, Linux eller MacOS.

Feilene er dyptgripende, og Intel har tidligere antydet at programvareoppdateringer ikke er nok, men at det må endringer til i selve arkitekturen for å eliminere trusselen fullstendig. Dette skal selskapet nå være i gang med.

– Vi jobber med å lage forandringer i silisiumet på fremtidige produkter, som da vil addressere Spectre- og Meltdown-truslene i maskinvaren. Og de produktene vil begynne å dukke opp senere i år, uttalte administrerende direktør Brian Krzanich i en samtale med sine investorer tidligere i år.

Det er flere trusler på gang: Nytt Facebook-virus herjer i Norge »

(Via PC World)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen