Acer Predator Triton 900 er en PC vi journalister så absolutt ikke får lov til å klå på.
Acer Predator Triton 900 er en PC vi journalister så absolutt ikke får lov til å klå på. (Foto: Vegar Jansen, Tek.no)

Intel RTX, Xeon-prosessorer og superhengsel er stikkord ved Acers kommende gamingmodeller

 

Tek.no/Berlin: På sin pressekonferanse i dag varslet Acer om at de fremover ville putte Nvidias RTX-grafikkort i kommende Orion-modeller, altså sine stasjonære gamingmaskiner.

Dette kom ikke akkurat som noen bombe, med tanke på alt vi vet om de nye grafikkortene.

«Multitasking» er hele tanken bak Predator X. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Mer interessant var det derfor å se hvordan Acer ser for seg en «kompromissløs» fremtid med enda større fokus på multitasking. Her kommer Predator X inn.

X-modellen er ment å få to Intel Xeon-prosessorer innabords, og er altså rettet mot folk som gjør mer enn en ting på en gang. Poenget er at de som i dag bruker flere datamaskiner til å gjøre forskjellige oppgaver, i stedet vil ha muligheten for å gjøre alt på en Predator X – og det mer eller mindre samtidig.

En spesiell bærbar

Hengselen til Triton 900 får hele skjermen til å «henge» i luften. Men noen Surface Studio er det jo ikke. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Det som fikk folk til å sperre opp øynene på gamingfronten denne gangen – med Predator Thronos som et forståelig unntak – var nok likevel Triton 900. Ifølge Acer er denne å betrakte som neste generasjon spillbærbare, og har utstyrt den med en ganske spesiell skjermhengsel.

Foruden den uvanlige formfaktoren vet vi at Triton 900 vil utstyres med Nvidia G-Sync og skjerm med 4K-oppløsning. Om det også betyr mobil Nvidia RTX-innmat kjenner vi dog ikke til. Vi merker oss dog at prototypen stilles ut beskyttet av plexiglass, og at «neste generasjon» som regel betyr nettopp det.

  Foto: Vegar Jansen, Tek.no

For god kjøling skal Triton 900 utstyres med Acers egen AeroBlade-kjøleløsning i fjerde generasjon. Viftebladene på denne skal av alle ting være inspirert av vingene på en ugle – en ujevn kant skal minimere turbulens og lyd.

Om slippdato og pris: fuglene vet!

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen