Intel-optimalisering av Solaris

Sun og Intel har brukt ca. 1 år på å bli kjent med hverandre. I år skal de praktiske resultatene vises i form av optimalisert Solaris-programvare for maskiner bygget med Intel-arkitektur.

Akkurat nå er det xVM som står i høysetet der man jobber med å optimalisere denne for finessene som ligger i Intel-prosessorene.

Ifølge en Sun-talsmann går ikke bare samarbeidet på CPU-nivå, men også et konsept der man skal kunne levere en komplett Intel-løsning med Solaris i midten.

"Penryn"-optimaliseringer er allerede på plass. Neste steg er å gjøre det samme for "Nehalem" samt gjøre disse tilgjengelig i Opensolaris tidlig neste år. "Nehalem" blir nok kanskje spesielt utfordrende siden minnekontrolleren blir satt direkte på prosessoren og således representerer grunnleggende ny tankegang sammenlignet med tidligere Xeon-prosessorer.

Parallellt med dette har det foregått et Java-optimaliseringsprosjekt. I løpet av de 6 første månedene av "forholdet" ble det annonsert 20 prosent ytelsesforbedring og på siste Javaone-konferanse ble tallet økt til nærmere 70 prosent.

Som følge av avtalen har Sun fått tilgang til Intel-teknologi på et nivå som tidligere ikke har vært mulig. I tillegg rapporteres det om Sun-ansatte i Intels lokaler og vice versa – noe som tyder på et nært samarbeid.

Tidligere har Sun hatt et nært samarbeid med AMD og var i sin tid den viktigste serverprodusenten for Opteron-prosessoren. I senere tid kan det se ut som om Dell har overtatt denne rollen. Samarbeidet mellom Intel og Sun gir i hvert fall neppe noen positive vibrasjoner hos AMD.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen