Intel og Arduino har lansert knøttemaskin for selvbyggere
(Bilde: Intel/Arduino)

Intel og Arduino har lansert knøttemaskin for selvbyggere

Første miniatyr-PC med helt ny strømgjerrig prosessor fra Intel.

Knøttemaskinen Arduino er et lite mikrokontrollerkort som er svært populært blant brukere som vil eksperimentere med ulike elektronikkprosjekter – alt fra flammesprutende ponnier til en skjerm som viser når bussen kommer

Arduino 101.
Arduino 101. Foto: Intel/Arduino

Nå har Intel i samarbeid med grunnleggerne av Arduino annonsert en helt ny versjon av kretskortet, skriver Intel i en pressemelding. Det nye kretskortet har fått navnet Arduino 101, og er basert på den nye strømgjerrige Curie-brikken fra Intel. I Europa vil kortet selges under merkevaren Genuino 101.

Massevis av nye sensorer

Intel har samarbeidet med Ardunio tidligere, blant annet i forbindelse med Intels Edison-prosessor og det Arduino-kompatible utviklerkortet Galileo

Curie-brikken som sitter i Arduino 101 er mer enn bare en prosessor. I tillegg til en svært strømgjerrig 32-bit Intel Quark-prosessor har Intel også presset inn Bluetooth Low Energy-støtte, samt en rekke ulike sensorer – blant annet gyroskop og akselerometer. Det åpner for mange nye bruksområder for de som ønsker å bygge ting basert på Arduino. 

Intel Curie-brikken.
Intel Curie-brikken. Foto: Intel

Arduino 101 vil koste rundt 30 dollar – altså rundt 250 kroner – og vil leveres med et ferdig kursopplegg for å lære elever fra barneskolealder til videregående å programmere og å jobbe med elektronikkprosjekter. 

På Maker Faire i Roma denne helgen vil Intel og Arduino vise frem en rekke ulike prosjekter bygget rundt Arduino 101, blant annet en bil som automatisk følger linjer du tegner opp på bakken, roboter, samt lekebiler du kan fjernstyre fra mobilen via Bluetooth. Det skriver Mashable.com.

Intel Curie-brikken skal etter planen også bli brukt i andre enheter, blant annet enheter du har på kroppen – såkalte «wearable devices». 

Vi fikk stifte nærmere bekjentskap med Curie på Intel Developer Forum: Smartere, nærmere og full av sensorer »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen