Intels nye Kaby Lake -prosessorer med Radeon RX Vega M-grafikk viser seg å være lovende saker.
Intels nye Kaby Lake -prosessorer med Radeon RX Vega M-grafikk viser seg å være lovende saker. (Walden Kirsch/Intel Corporation)

Så god er Intel og AMDs første samarbeidsprosessor

Lovende resultater, ifølge ny lekkasje.

Mange ble nok overrasket da det sent i fjor høst ble varslet om at erkekonkurrentene Intel og AMD skulle samarbeide om en prosessorfamilie under navnet Kaby Lake G, som vi fikk en titt på for litt siden. Nå har den første Intel/AMD-prosessoren også dukket opp i en ytelsestest hos nettstedet HotHardware.

Prosessoren som ble testet var Intel Core i7-8705G-brikken, sittende i Dells nye hybridutgave av XPS 15, som vi nylig skrev om. Denne brikken kommer med AMDs grafikkløsning Radeon RX Vega M GL.

Gode resultater

  Bilde: Intel

HotHardwares testet ytelsen med spillet Rise of the Tomb Raider med en oppløsning på 1920 x 1080 piksler og høy bildekvalitetsinnstilling, og endte med en gjennomsnittlig bildefrekvens på 35 bilder per sekund. Dette var altså med en XPS 15 2-in-1, som var utstyrt med 16 GB minne.

For å sammenligne med spillet testet på en bærbar PC med tilsvarende spesifikasjoner, hvor AMDs grafikkløsning var byttet ut med det dedikerte, bærbare skjermkortet GeForce MX 150 fra Nvidia, som kun leverte 23 bilder per sekund under samme forhold.

I tillegg ble Intels integrerte HD 620-løsning også testet, og den ga bare 8 bilder per sekund i ytelsestesten. Med andre ord ser de nye hybridbrikkene fra Intel og AMD ut til å innfri når det gjelder ytelse.

Grundige tester vil nok bli utført etter hvert som de nye Kaby Lake G-brikkene dukker opp i flere forbrukerprodukter utover året. Enn så lenge er nevnte XPS 15 2-in-1, i tillegg til Intels mye NUC-maskin, blant de få som har de nye brikkene.

Intel har problemer med prosessorene sine: Mange får nå blåskjermer av Meltdown/Spectre-fiksene »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen