Intel med gratis antivirus for mobil og nettbrett
(Bilde: montasje)

Intel med gratis antivirus for mobil og nettbrett

Dropper McAfee-navnet og lager nye sikkerhetsløsninger for Android og iOS.

Intel meddelte for et par dager siden at de ville skrote navnet McAfee på sin anti-virusløsning, og heller kalle den Intel Security. Selskapet ga få detaljer utover dette, men den siste tiden har det som kjent stormet rundt gründeren John McAfee, som ikke har hatt noe som helst med selskapet å gjøre på over 20 år.

Nå melder Cellular News at Intel Security kommer til å tilby gratis anti-virus til mobilbrukere på iOS- og Android-plattformene, noe nettstedet tror er et ledd i nysatsningens merkevarebygging.

Administrerende direktør Brian M. Krzanich i Intel.
Administrerende direktør Brian M. Krzanich i Intel.Foto: Intel

Administrerende direktør Brian Krzanich annonserte under en pressekonferanse på elektronikkmessen CES denne uken at deler av McAfees sikkerhetsløsninger for mobile enheter for Android og iOS nå blir gratis. Selskapet varsler at de kommer med flere nyheter rundt dette i løpet av de nærmeste månedene.

Vil gjøre det tryggere å bruke Android på jobb

I en pressemelding skriver Intel at enkelte bedrifter har lagt ned forbud mot Android-baserte enheter etter hvert som såkalt BYOD – Bring Your Own Device – har økt i popularitet. Mange bedrifter tillater at ansatte bruker sine egne mobiltelefoner og nettbrett i jobbsammenheng, men Android-enheter regnes ofte for å være for usikre. 

Intel Security vil senere i år komme med sin egen Intel Device Protection-teknologi, som ifølge Intel skal gjøre det mulig for Android-enheter å tilfredsstille de fleste sikkerhetskrav både for hjemmebruk og bruk på jobben.

– Intel vil intensivere vårt arbeid med å gjøre den digitale verdenen sikrere og ligge i forkant av trusler mot sensitiv informasjon på mobile enheter, uttaler Krzanich i pressemeldingen.

Les også: Nå kommer de spionsikre mobiltelefonene

(Kilder: Cellular News, BBC News, Intel)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen