Intel-Mac kun noen prosent raskere

Apple møtte stor oppstandelse i fjor da det ble kjent at selskapet ville kaste ut PowerPC og flytte hele maskinvareparken over på Intel-arkitektur.

Det nærmer seg tidspunktet for når den formelle overgangen vil skje og Apple har på forhånd indikert at ytelsen vil bli doblet med Intel Core Duo sammenlignet med forgjengeren, G5.

Ifølge en ytelsestest hos Macworld har Apple rett i at ytelsen er bedre enn tidligere, men man snakker kun om en forbedring på 10-25 prosent. Dette gjelder imidlertid kun for "Intel-ready"-applikasjoner. Dersom man skal kjøre gammel Mac-programvare (Rosetta) faller ytelsen til halvparten av G5.

Core Duo er en prosessor som i utgangspunktet er ment å være liten og lett. Det er derfor ganske oppsiktsvekkende at Apple går såpass aggressivt ut og hevder såpass stor ytelsesforbedring - selv om kanskje dette kan stemme i spesielle syntetiske tester.

Mye av problemet kan synes å ligge på applikasjonssiden og spørsmålet er om det vil skje ytterligere optimalisering med Mac OS X 10.x før sommeren. Det samme gjelder programvare som kjører eldre programvare i "Rosetta".

Foreløpig er desverre ikke resultatene spesielt imponerende for programvare kompilert for PowerPC, men dette var kanskje aldri meningen heller?

(Kilde: Macworld)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen