Intel kutter tusenvis av stillinger
(Bilde: Lightspring/Shutterstock.com)

Intel kutter tusenvis av stillinger

Dårlig inntjening tvinger frem dramatiske tiltak.

I dagens harde PC-klima må de fleste IT-selskaper se seg nødt til å slipe spareknivene for å trygge fremtiden, og verdens største prosessorprodusent Intel er heller ikke skånet for tøffe tak.

Som nyhetsbyrået AP nå melder har Intel nemlig lagt frem planer om store innsparinger, noe som innebærer drastiske grep som kan ramme flere tusen ansatte.

Stort fall i overskudd

Planene ble kunngjort i forbindelse med at Intel nylig presenterte heller labre økonomiske resultater for fjoråret. Den totale omsetningen for 2013 gikk riktignok kun ned med én prosent, fra 53,3 millarder til 52,7 millarder dolllar, men overskuddet stod det betydelig verre til med.

Intel noterte en total fortjeneste på 9,6 milliarder dollar for 2013, noe som er en nedgang på hele 13 prosent i forhold til 2012, da overskuddet lå på 11 millarder dollar.

I et forsøk på å snu denne utviklingen og øke fotjenesten har selskapet bestemt seg for å kutte hele 5000 stilllinger i løpet av 2014, noe som utgjør omtrent 5 prosent av den totale arbeidsstokken på rundt 108 000 personer. Det er uvisst hvilke typer stillinger det er snakk om.

Henger etter

Ifølge en talsperson for Intel skal selskapet visstnok forsøke å gjennomføre kuttene uten å gi folk sparken, men i stedet fase stillingene gradvis ut ved å blant annet tilby ansatte tidlig pensjon.

En av hovedgrunnene til at Intel sliter økonomisk er at selskapet ikke maktet å omstille seg hurtig nok til det raskt voksende nettbrett- og smarttelefonmarkedet, som domineres av andre prosessorprodusenter.

Intel har ikke sagt noe om hvor mye de håper å spare på de kommende kuttene, så det gjenstår å se om den gamle traveren klarer å komme tilbake igjen for alvor.

Intel har i tillegg store planer på gang:
Nå vil de gjøre alle dingser smarte (Ekstra) »

(Kilde: AP, Intel)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen