Basis kan måle både om du sover nok, og om du beveger deg nok. Nå har Intel kjøpt opp selskapet bak klokken.
Basis kan måle både om du sover nok, og om du beveger deg nok. Nå har Intel kjøpt opp selskapet bak klokken. (Bilde: Skjermdump, Mybasis.com)

Intel kjøper produsent av smartklokker

Skal ha lagt ut mellom 100 og 150 millioner dollar for Basis.

Utvalget av stadig mer spesielle smartklokker er i ferd med å eksplodere. Foreløpig ser ikke markedet ut til å ha adoptert dingsene i samme takt som de slippes, men det hindrer ikke de største aktørene fra å investere i teknologien.

Denne gangen er det brikkeprodusenten Intel som har kjøpt selskapet Basis. Det rapporteres om kjøpesummer på mellom 100 og 150 millioner dollar.

Les også: Tror smartklokker tar av med Apple

Helse og aktivitet

Basis lager i dag smartklokken Basis Health Tracker Watch. Som navnet antyder er denne smartklokken fokusert mot helse og aktivitet. Klokken har sensorer for både puls og bevegelse, og informasjonen kan hentes opp i en applikasjon på PC-en.

Er er det mulig å se både om man har sovet nok, og om man har sittet for mye.

Innlemmes i Intels utvalg?

Det er ventet at Intel vil innlemme klokken, eller sensorene i den, i sitt utvalg av referansedesign for smartklokker og aktivitetsmålere.

Brikkeprodusenten er kjent for å ha en rekke referansedesign for ulike typer PC-er og dingser. Intel er heller ikke alene om å være brikkeprodusent med en smartklokke i stallen. Qualcomms Toq slo nemlig så an da den ble presentert, at den raskt gikk fra å være referansedesign til å selges via Qualcomms egne sider.

Les også: Ha-på-dingser årets store teknotrend på CES

(Kilde: appleinsider.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen