ZTE Grand X In er den første mobiltelefonen i Norge med Intel-prosessor. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Intel investerer stort i mobilprosessorer

Girer opp investeringer innen forskning og utvikling.

Intel planlegger å bruke 13 milliarder dollar på forskning og utvikling i 2013, opp fra 10,15 milliarder i 2012 og 8,35 milliarder i 2011. Pengene vil bli brukt til å redusere forspranget produsenter av ARM-baserte prosessorer har i mobilmarkedet. Det skriver Techcrunch og refererer Bloomberg.

Intel har i dag en markedsandel på 80 prosent av prosessorene som brukes i verdens PC-er, og har i det siste forsøkt å posisjonere seg i markedet for mobilprosessorer. Salget av prosessorer til PC-er har falt de siste årene, mens produsenter av ARM-baserte prosessorer som Qualcomm har fått et stadig sterkere grep om mobilmarkedet.

De to største utfordringene for Intel er å holde produksjonskostnadene nede, samtidig som strømforbruket til prosessorene må være lavt. Dette er designhensyn Intel ikke har vært nødt til å ta i like stor grad som andre produsenter av mobilprosessorer.

Foreløpig er det få produsenter som benytter Intels brikker beregnet på mobiltelefoner og nettbrett. Ett unntak er ZTE Grand X IN, som vårt søsternettsted Amobil.no har testet.

Intel hadde en omsetning på 13,5 milliarder dollar i forrige kvartal, som var omtrent på nivå med hva analytikerne hadde ventet. Årsresultatet (net income) endte på 2,47 milliarder dollar.

(Kilder: Techcrunch og Bloomberg)

Kommentarer (2)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen