(Bilde: Intel)

Intel har røpet spesifikasjonene på Haswell-arvtakeren

Vil oppgradere maskinen din kraftig.

Intel har nettopp lansert den strømgjerrige Haswell-plattformen, og det er kjent at Haswell-prosessorene skal etterfølges av Broadwell til neste år, som også tar i bruk Haswell-plattformen. Men allerede nå gir Intel oss et innblikk i planene deres for arvtakeren til denne.

Skylake er neste plattform ut, og den kommer med et lass av oppgraderte teknologier. Prosessorene på plattformen skal være først ut til å produseres med 14-nanomentersteknikken, og vil huse Intels niende generasjon av integrerte grafikkløsning.

Helt nytt minne

Plattformen vil også bli den første som tilbyr støtte for dobbeltkanal DDR4 minne. Den nye minnetypen fokuserer på to områder: bedre strømsparing og høyere hastigheter med tilhørende økt ytelse.

Mens dagens DDR3 krever 1,5 V må ikke DDR4 ha mer enn 1,2 V, noe som vil komme deg til gode i form av mindre varmeutvikling. En ny strømsparingsfunksjon lar også minnebrikkene gå i sovemodus, hvor de ikke trekker strøm. DDR4 vil støtte opptil dobbel overføringshastighet sammenlignet med forgjengeren.

PCI Express 4.0 kommer også på plass, noe som effektivt vil doble båndbredden over PCIe 3.0. Intel gir altså Nvidia og AMD fritt spillerom for å lansere kraftige skjermkort også i fremtiden.

Og om diskene dine allerede stanger i taket, kan du se frem til SATA Express' inntog med Skylake. Denne standarden skilter med overføringshastigheter på inntil 16 Gb/s – over 2,5 ganger raskere enn dagens SATA 3.0-standard.

Intel har ikke kommet med noe offisiell lanseringstidspunkt, men med tanke på det planlagte krympingen av produksjonsprosessen, er 2015 ikke et dårlig estimat.

Her er Intels nye Haswell-prosessorer >>

(Kilde: Tech PowerUp)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen