Slik ser de nye smartbrillene fra Intel ut.
Slik ser de nye smartbrillene fra Intel ut. (Foto: YouTube/The Verge)

Intel har lansert smartbriller som ikke ser helt «nerdete» ut

«Vaunt» viser bilder ved å sende en laser rett inn i øyet ditt.

Smartbriller er et produktsegment som ennå ikke er blitt omfavnet av allmennheten, og noe av grunnen er nok at smartbriller ennå skiller seg for mye ut designmessig. Som nettstedet The Verge melder har Intel nå kommet på banen med et nytt par smartbriller som slettes ikke ser så verst ut.

Prosessorgigantens nye smartbriller heter Vaunt og ser ved første øyekast ut som et ganske vanlig vanlig par briller, men på innsiden skjuler det seg teknologi som gir dem uvanlige egenskaper.

I likhet med andre smartbriller kan Vaunt vise bilder for brukeren, men måten dette gjøres på er litt uvanlig. Brillene inneholder nemlig en laser som sender bilder rett til netthinnen via en «holografisk reflektor» som befinner seg i selve brilleglasset.

Illustrasjonsbilde av hvordan informasjon vises i brillene. Foto: YouTube/The Verge

Lav energi

Dette høres kanskje litt skremmende ut, men som The Verge peker på dreier det seg om en såkalt «klasse 1»-laser, som betyr at effekten er så lav at den ikke utgjør noen fare for brukeren.

Bildet som vises er et monokromt, rødt bilde med en oppløsning på 400 x 150 piksler, så det er altså ikke snakk om noen høy detaljgjengivelse, men kun nok bildeinformasjon til å kunne viser symboler, ikoner og tekst og lignende. Bildet vises kun dersom man retter blikket mot reflektoren og forsvinner helt når man ser bort. 

Brillene kan for eksempel brukes til å gi deg informasjon om omgivelsene, slik som retningsbeskrivelser og lignende. I så måte har brillene innebygget kompass og akselerometer, og den kan kommunisere med mobilen via Bluetooth.

Elektronikken på innsiden, ikke minst selve prosessoren, er spesialdesignet av Intel selv og er laget for å dra minst mulig energi og ta så lite plass og vekt som mulig. Dermed har det eller ingen kameraer, slik som for eksempel Google Glass. Brillene veier kun 50 gram og er ifølge The Verge-journalisten som fikk prøve produktet svært diskré å ha på seg.

Ennå er Vaunt på et tidlig stadium, og det er uvisst når en ferdig forbrukerutgave vil lande på markedet.

Google har ennå ikke gitt opp sine smartbriller: I fjor kom de i en ny utgave »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen