Intel har lanserert superrask datakabel
(Bilde: Intel)

Intel har lanserert superrask datakabel

Kan nesten klemme unna over en terabit i sekundet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

På OFC 2014, en messe relatert til ulike former for optiske nettverk og kommunikasjon, kunne Intel lansere en rå nettverksløsning. Den nye kontakten MXC Optical Connector greide samme med kabelen ClearCurve LX å dytte unna 1,6 terabits med data per sekund. Nå skal det sies at Intel har vist frem dette tidligere, men nå er løsningen offisielt lansert.

I første omgang er løsningen tiltenkt litt tyngre produkter, der overføringsytelsen er kritisk. Fra Intels side snakker vi om ulike serverrack-løsninger og switcher. Om alt går etter planen starter full produksjon til høsten.

Kabelen er bygget opp av 64 ledere, som hver greier å skyve unna 25 gigabits i sekundet, slik at samlet kapasitet kommer opp til 1,6 terabits per sekund. Løsningen greier denne ytelsen ut til 300 meter, noe som er en tredobling i forhold til tidligere standarder.

Fleksibel kabel

Selve kabelen kommer fra Corning, men det er Intel som har stått for å utvikle lysmodulene som brukes. Lysbrikkene fra Intel sender lys med en bølgelengde på 1310 nm. Rent lysmessig klassifiseres dette som mikrobølger, det vil si enda høyere frekvens enn det lyset vi mennesker kan oppfatte, og rett over det som omtales som infrarødt lys.

Corning-kabelen kan også bøyes mye mer enn tradisjonelle kabler. Intel og Corning lover en svingradius som ligger på en tiendedel av tradisjonell fiber.

Selve kontakten er også noe endret, og lyset mellom kontaktflatene sendes via ørsmå linser, og det er ingen fysisk kontakt mellom de ulike fiberlederne. Dette skal ifølge Intel være vesentlig mer driftssikkert enn der du har fysisk kontakt, siden problemet med støv som ødelegger forbindelsen omtrent vil bli fraværende.

Internett blir stadig viktigere:
Bosch vil ha bilen din på nett »

(Kilde: Intel, via The Inquirer)

 

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen