Intel-firekjerne i november

Alternativ tekst mangler
Intel "Kentsfield" lanseres i november

Firekjerneprosessorer er den neste milepælen for x86-markedet og Intel ser ut til å bli første produsent ut - med klar margin. Dersom alt går etter planen kommer de første firekjerneprosessorene fra Intel til å bli lansert den 13. november.

Dette betyr også at selskapet vil ha et halvt års forsprang på AMD - ihvertfall dersom sistnevnte ikke endrer planene sine ved å fremskynde lanseringen.

HP er en av leverandørene som har sendt ut invitasjoner til en presentasjon av nye arbeidsstasjoner med firekjerneprosessorer. I dette tilfellet kommer man trolig til å basere seg på Xeon 5300.

I spillmarkedet er det Core 2 Extreme som kommer til å ta mesteparten av oppmerksomheten neste måned. Dell, Gateway og Voodoo PC sies å være klar med levering av systemer basert på denne prosessoren allerede neste måned. I 1. kvartal 2007 kommer en rimeligere firekjerneutgave - "Core 2 Quad".

Inntil AMD får vind i seilene på sin egen firekjernestrategi, kommer man til å annonsere "Quad-Father", som består av to fysiske sokler med dobbelkjerneprosessorer.

(Kilde: ITworld)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen