Intel-firekjerne blir Core 2 Quadro

Det har blitt snakket lenge om Intels første firekjerneprosessorer og dersom vi skal tro uttalelser fra selskapet selv, kommer man til å vise de første versjonene allerede i år. 

Ifølge en rekke kilder, Digitimes - The Reg - X-bit labs, kommer den første firekjerneprosessoren for skrivebordet til å bli navngitt Core 2 Extreme QX6700. Spesifikasjonene ser ut til å bli som følger:

  • Fire kjerner  - hver på 2,66 GHz
  • 1066 MHz systembuss
  • 8 MB L2 cache

Dette er en prosessor som retter seg mot entusiastene som i dag kjøper i Extreme Edition-serien. Veiledende pris rapporteres å bli 999 amerikanske dollar i første omgang.

En annen firekjerneprosessor som er på veikartet er Core 2 Quadro Q6600. Hos HKEPC skrives det at denne får klokkefrekvens på 2,4 GHz.

Som påpekt i andre nyheter her på Hardware.no, er det viktig at applikasjonene skrives om for å støtte multikjerneteknologi før man får en eventuell ytelsesøkning eller bedre skalerbarhet. I de fleste tilfellene vil man umiddelbart merke en betydelig positiv forskjell på multi-tasking sammenlignet med et enkjernesystem.

Taiwanske kilder skriver at QX6700-prosessoren, også kjent som "Kentsfield", vil være lanseringsklar allerede i november. Brikkesettene man kommer til å binde disse opp i mot er i975X eller P965.

(Kilder: DigitimesX-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen