Intel byr på knøttemaskin som støtter Arduino

Prosessorgiganten skal gi bort 50 000 av dem.

Intel kan nå melde om enda et nytt produkt i stallen, nemlig det Arduino-kompatible utviklerkortet Galileo. Arduino er en egen maskinvareplattform, som er helt åpen, og det er fritt frem til å skape videre på den.

Baseres på Intel Pentium

Kortet benytter ikke uventet en rekke Intel-komponenter, og baserer seg mest trolig på en gammel Pentium-arkitektur. Helt gammel er den likevel ikke, for den ryktes å være ti ganger så effektiv som en Atom-prosessor.

Prosessoren er en såkalt SoC-brikke (System on Chip), kjørende på 400 MHz og med 16 kB L1-cache. Systemet kan også nyte godt av 256 MB med minne, og det støttes lagring på microSD med opptil 32 GB.

I tillegg er det tilkoblinger for en rekke industristandarder, blant annet mini-PCIe-spor, 100 Mbit/s nettverk, RS232 og USB.

Gir bort 50 000 kort

Intel har videre planlagt å gi bort totalt 50 000 enheter til 1000 forskjellige universiteter verden over. Donasjonen skal foregå over en periode på 18 måneder. Prisen for et kort er satt til 60 USD, hvilket er mer enn det dobbelte av hva Raspberry Pi koster.

Formålet med gaven skal være å stimulere til økt læring. Ifølge Intel er det lite som slår det å få leke med maskinvare, for å forstå hvordan alt henger sammen.

Knøtte-maskiner som Raspberry Pi har tatt av det siste året:
Denne rakkeren er fire ganger så rask »

(Kilde: Intel)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen