Intel-brikkesett støtter ikke AGP

Ifølge x86-secret sies det at Grantsdale-P, Grantsdale-G og Alderwood alle vil bli introdusert formelt den 29. mars 2004. Xbit Labs har også bekreftet at brikkesettene vil bli lagt ut i Intels offisielle prisliste den 28. mars.

Alderwood er Intels nye "high-end" brikkesett og i første omgang vil det komme to hovedkort basert på dette. Foreløpig er disse hovedkortene kjent som Culver City og Black Canyon. De vil støtte opptil 4 GB DDR-II SDRAM, Serial ATA RAID, FireWire og PCI Express x16.

Grantsdale-P og Grantsdale-G vil bli Intels "standard" brikkesett, og det ble sent i fjor rapportert om seks hovedkort for lansering i 2004. Fire av disse vil ha støtte for DDR-II SDRAM og alle støtter PCI Express. Grantsdale G har integrert grafikkbrikke med delvis støtte for DirectX 9.0, men støtter også eksterne kort med PCI Express grensesnitt. Grantsdale-GL/GV støtter ikke PCI Express - førstenevnte heller ikke HT.

En rapport hos Anandtech påpekte for kort tid siden at ingen av Intels kommende hovedkort basert på enten Alderwood eller Grantsdale, vil ha støtte for AGP. Dette betyr at de enten vil støtte PCI Express eller ha integrert grafikkbrikke. Spørsmålet er om Intel tar vann over hodet når de avskriver AGP såpass tidlig på året? De flest har selvsagt stor interesse av å innføre PCI Express, ettersom den kan tilby store fordeler over AGP.

Både Nvidia og ATI planlegger å tilgjengeliggjøre sine neste-generasjons kort med PCI Express grensesnitt. Enkelte kort vil også finnes i AGP-utgave. For kort tid siden ble det rapportert at nettstedet HKEPC.com hadde fått tak i to "engineering samples" av NVIDIA GeForce FX5200 (NV34) og ATI Radeon 9600XT (RV380), basert på PCI Express x16. Bilder av kortene samt testen i sin helhet, kan du lese på hkepc.com.

Det ser absolutt ut som om industrien er meget klar for å gå over til PCI Express og man venter kanskje bare på en aktør som kan ta det første steget. Intel slo an tonen med å satse på DDR400, og ser ut til å gjøre det samme med PCI Express. Dersom alt går etter planen kan vi dermed forvente å se de første hovedkortene basert på Intels nye brikkesett lansert i løpet av april.

 

(Kilder: Anandtech, Digitimes, X86-secret.com, Xbit Labs, Yesky)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen