Intel-ansatte hopper over Vista

Selv om Intel har vært en av Microsofts fremste partnere gjennom lange tider, har heller ikke prosessorgiganten noen planer om å flytte de ansatte over på Windows Vista med det første.

Intel tester visstnok Windows Vista i visse avdelinger, men man har ingen snare planer om å rulle operativsystemet på tvers av bedriften.

Situasjonen er neppe heldig for Microsoft, som sliter veldig med å få Windows Vista inn til bedriftene. Grunnen til dette er ganske enkelt at operativsystemet krever for mye maskinvareressurser til å bruke eksisterende utstyr og gir ikke tilstrekkelig med fordeler til at dette lønner seg.

Tidligere denne måneden gikk Microsoft aktivt ut i media og frarådet bedriftskundene fra å vente til Windows 7.  Dessverre holder ikke softwaregigantens argumenter vann siden merkbar høyere produktivitet, rask tilbakebetalingstid (ROI) og bedre utnyttelse av bærbar PC neppe er tilstrekkelig merkbart for brukerne.

Rent bruksmessig er Windows Vista et minneslukende operativsystem og selv med 3-4 GB minne er den forsatt ivrig på å aksessere harddisken ganske ofte.

De fleste bedriftskundene vil holde seg på Windows XP en god stund til. Spørsmålet er hva som skjer dersom Microsofts lansering av Windows 7 skulle glippe i 2010? Vil Windows 7 egentlig bli mindre maskinvarekrevende enn Vista og kan en eventuell manglende programvarekompatibilitet føre til at kundene må "starte på nytt" og istedet går over til Mac OS X eller Linux-desktops?

(Kilde: New York Times)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen