Intel, IBM danner Blade.org

Blade.org er et resultat av den standardiseringsprosessen som Intel og IBM har jobbet med det siste året. BladeCenter-spesifikasjonen til IBM er delvis åpen slik at tredjeparts selskaper kan utvikle komponenter til kabinettet.

Blade.org kan på mange måter sies å være en utvidelse av samarbeidet mellom Intel og IBM. Gruppens fokus er å øke utbredelsen av blad-systemer basert på Intels og IBMs økosystem.

Blant interessentene til Blade.org finner vi blant annet Brocade, Cisco, Citrix Systems, IBM, Intel Corporation, NetApp, Nortel, Novell og VMware.

IDC står fortsatt på sine påstander om at blad-servere vil representere 25 prosent av nysalget innen 2007. Den stadig økende veksten av virtualisering kan imidlertid vise seg å stikke kjepper i hjulene for blad-servermarkedet ettersom man i dette segmentet også kan forsvare enkeltstående servere med kraftig hardware.

Utviklingen for Linux ser ut til å gå i positiv retning uansett hvilken av de ovenforstående som gjør suksess. 50 prosent av blad-markedet kjører Linux, mens det på virtualiseringsfronten vil komme mye spennende med Xen samt IBMs stadig økende Linux-fokus (eksempelvis "Linux on Power").

Det er foreløpig ikke kjent om rivaler som AMD og Hewlett-Packard vil bli en del av Blade.org. Foreløpig ser alliansen ut til å gi store fordeler for IBM/Intel og fokuset vil i såfall måtte endres noe.

(Kilde: CRN)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen