Intel, AMD endrer prisene

Prisene på Intel Pentium 4 synker mellom 7- og 35 prosent, gjeldende fra i går. De største kuttene gjennomføres på Pentium 4 3,2 GHz (35 prosent, $417) og Pentium 4 3,0 GHz (33 prosent, $278).

Dagens priskutt ble originalt kjent i sommer og var originalt ment som et virkemiddel til å bane vei for Prescott. Det ser imidlertid som om denne ikke vil bli lansert før til neste år. Som plaster på såret kommer Intel istedet til å lansere Pentium 4 Extreme Edition på 3,2 GHz i midten av november. Videre har den hele 2 MB cache. Dette er en prosessorer som er rettet mot brukere med krav ekstra god ytelse. Introduksjonsprisen vil være svimlende 925 amerikanske dollar.

Nye priskutt på Intel sine prosessorserier forventes den 15. februar og disse vil ramme Prescott der versjonen på 3,4 GHz blir satt ned 35 prosent.

Det går rykter om at også AMD kommer til å endre prisene i løpet av kort tid. Øynene faller spesielt på Athlon FX 51, som foreløpig har en veiledende utsalgspris på 733 amerikanske dollar. Med sin hovedkonkurrent nede på 417 dollar er det nok kanskje på tide at man gjør noe, dersom man ikke velger å vente på introduksjonen av Pentium 4 Extreme Edition.

Ifølge The Inquirer kommer priskuttene fra AMD kun til å ramme Athlon XP-serien fra 2700+ til 3200+. Endringene er enda ikke publisert på nettsidene til AMD.

 

(Kilder: AMD, Cnet, Intel, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen