Integrert grafikk mer pop?

Leveranser av grafikkbrikker hadde betydelig økning i 3. kvartal, ifølge Jon Peddie Research og The Register. Sammenlignet 2. kvartal i år, hadde segmentet en økning på over 16 prosent. Den største veksten gjorde seg gjeldende for integrert grafikk, som alene økte nærmere 26 prosent både for desktop og bærbare maskiner.

Intel har selvsagt alt å tjene på dette ettersom de er den største leverandøren av integrerte grafikkbrikker. Trenden er gjerne at maskiner som kun brukes til kontorapplikasjoner, ikke trenger noe ekstra grafikkort. De integrerte løsningene holder såpass bra kvalitet at mange velger å bruke disse.

Intel styrer i overkant av 60 prosent andel i den integrerte sektoren, mens ATI har 26 prosent. NVIDIA har bare 2 prosent av dette markedet.

Når det gjelder vanlige frittstående grafikkort, er det ATI som er den største aktøren med ca. 59 prosent andel. NVIDIA har omtrent 37 prosent i samme segment. Det burde dermed være stadfestet hvor store (og dyktige?) ATI og NVIDIA faktisk er på grafikkbrikker, ettersom bare 4 prosent av markedet tilhører andre aktører.

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen