Integrert grafikk for AM2+


Illustrasjon (AMD Images)

AMDs kommende RS780-brikkesett rettes mot både privat- og bedriftsmarkedet, og støtter prosessorer med sokkel AM2+ og HyperTransport 3.0. Trolig blir det å finne både i stasjonære og bærbare maskiner.

Den integrerte grafikkontrolleren kommer med støtte for UVD, som vi vet betyr svært god kvalitet på videoavspilling. Eksempelvis betyr det hardware-akselerasjon av H.264 og VC-1.

Grafikkontrolleren får også dedikert minne, hvor hovedkortprodusentene selv kan velge hvor mye minne de vil utstyre den med. For bedre 3D-ytelse kan et dedikert PCIe 2.0 x16-skjermkort også benyttes, iallfall hva angår stasjonære utgaver av RS780-hovedkortene.

Foreløpig vet vi ikke mer om grafikkontrolleren, men den vil garantert komme med hardware-støtte for DirectX 10.

Brikkesettet støtter ellers DisplayPort, samt HDMI og DVI for skjermtilkobling, i tillegg til D-Sub og tradisjonell TV-ut (S-video/RGB).

Ny sørbrikke
RS780 kommer med den nye nye SB700-sørbrikken, som nå kvitter seg med all PCIe-funksjonalitet. Grunnen er at nordbrikken nå tar seg av PCIe-håndteringen. Antall USB 2.0-enheter øker til 12 og antall støttede SATA 3 Gb/s-enheter blir seks. Mulighet for RAID 0,1 og 10 er på plass.

Sørbrikken støtter også de gamle PATA-enhetene, men samme PATA-port kan også håndtere HyperFlash, som er AMDs konkurrent til Intels Turbo Memory. Teknologien utnytter NAND-flashminne for å øke ytelsen.

Nøyaktig lanseringstidspunkt for RS780 er ikke kjent, men det blir en gang i løpet av neste år. Når det skjer, vil dagens 690G-brikkesett bli avløst.

Få oversikt over de kommende brikkesett-lanseringene i lanseringsguiden.

(Kilde: Dailytech)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen