Integrerer webapplikasjoner bedre

Raskere oppstart av operativsystemet og langt bedre integrasjon av webapplikasjoner står høyt på listen for Ubuntu 9.04. Etter planen skal denne versjonen slippes i april 2009.

Bedre integrasjon av webapplikasjoner betyr i praksis at forskjellen til en standard, binær desktopapplikasjon som eksempelvis Openoffice Writer eller Thunderbird vil bli mindre.

Mark Shuttleworth, grunnleggeren av Ubuntu, bekreftet dette i en e-post skrevet til en rekke utviklere denne uken.

Kodenavnet "Jaunty Jackalope" skal gi assosiasjoner med stor hastighet, noe som skal kunne kjennetegnes 9.04-versjonen.

Ubuntu-fans får imidlertid tilfredsstilt appetitten på et langt tidligere tidspunkt enn neste år. Allerede i slutten av oktober slippes 8.10-versjonen, som skal gi en liten crescendo til "Jaunty Jackalope".

Shuttleworth varsler at Ubuntu vil komme langt sterkere i kommersiell sektor og konkurrere direkte både med Microsoft og Apple. 

Linux har tidligere hatt klare fordeler på serversiden. Med stadig økende fokus på lettvektsmaskiner som nett-PC-er, har Linux fått en ny brekkstang inn på skrivebordet. 

Dette inntrykket forsterkes ytterligere av Microsofts nestenfiasko med Windows Vista og stadig flere brukere flykter enten til Linux eller Mac OS X.

Ubuntu er utvilsomt i ferd med å gjøre det ekstremt bra både på skrivebordssystemer og bærbare. Vi gleder oss til den kommende haren med gevir! ("Jaunty Jackalope")

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen