Guide Installer Windows på minnepinne

Vi omgikk sperren til Microsoft

Slik kan du installere Windows på alle minnepinner.

Med lanseringen av Windows 8 introduserte Microsoft funksjonen Windows To Go, som gjør det mulig å installere Windows på en minnepinne. Med en slik minnepinne kan man starte sin egen Windows-installasjon på hvilken som helst PC som støtter Windows 7 eller 8. Dette kan være nyttig for å feilsøke PC-er, eller for å ta med sitt personlige arbeidsområde uten å måtte ta med en bærbar PC.

Men for å gjøre dette vil Microsoft at du skal bruke en spesiell minnepinne, som er unødvendig dyr, og den dyreste versjonen av Windows 8. Vi har funnet en vei rundt, som lar deg installere en hvilken som helst Windows 7- eller 8-versjon på en hvilken som helst minnepinne.

Alle versjoner av Windows

Tidligere viste vi hvordan du kan installere Windows To Go på minnepinner som er sertifisert for Windows To Go av Microsoft. Ulempen med å bruke det offisielle verktøyet for å lage en slik minnepinne, er at utbredelsen til sertifisere minnpinner er svært begrenset, og i tillegg trenger du lisens til Windows 8 Enterprise.

I denne guiden skal vi vise hvordan du kan installere Windows på vanlige minnepinner og eksterne harddisker. Med Windows To Go er man begrenset til å bruke Windows 8 Enterprise både som plattform for å lage minnepinnen, og som operativsystem som blir installert på selve minnepinnen. 

I motsetning til dette støtter denne guiden alle versjoner av Windows 7 og 8, både som operativsystem som blir brukt for å lage minnepinnen og som operativsystem som installeres på selve minnepinnen.

Et alternativ til Windows To Go

Fremgangsmåten vi benytter er altså en erstatning til Windows To Go-verktøyet i Windows 8 Enterprise, og sluttresultatet blir noen lunde det samme. Det er allikvel noen forskjeller du bør vite om:

  • Minnepinnen trenger ikke være sertifisert av Microsoft
  • Eksterne harddisker er støttet
  • Du kan bruke alle Windows 7- og 8-versjoner
  • Interne disker er tilgjengelig som standard
  • Windows Update fungerer ikke uten videre modifisering

Krever rask minnepinne

Selv om du kan installere Windows på hvilken som helst minnepinne, anbefaler vi på det sterkeste at du benytter en som er relativt rask, da helst med USB 3. Bruker du en treig minnepinne vil operativsystemet føles veldig lite responsivt. I denne guiden brukte vi SanDisk Cruzer Switch 32 GB USB 2, og denne var alt for treig til å få en brukbar hastighet inne i Windows. 

Har du planer om å bruke minnepinnen ofte, anbefaler vi at du kjøper en sertifisert minnepinne. Disse er alltid SSD-baserte og vil være mye raskere i bruk.

Det siste du må huske på om du skal installere Windows på en minnepinne, er at du må ha en egen lisensnøkkel. Du kan ikke bruke den samme som den du har på PC-en du lager den fra.

Bli med på neste side, så går vi gjennom installasjonsprosessen »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen