Instagram Direct-testen gikk tydeligvis ikke som Instagram ville. Nå tar de livet av appen.
Instagram Direct-testen gikk tydeligvis ikke som Instagram ville. Nå tar de livet av appen. (Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no)

Instagram tar livet av sin egen meldings-app

Sannsynligvis hadde du aldri engang hørt om den.

Instagram lanserte sin Direct-app i 2017 for å teste muligheten for å skille ut meldingsfunksjonen i Instagram i en egen app – litt som Facebook har gjort med Facebook og Messenger.

Utrullingen ble gjort i noen få land, og Norge har ikke vært blant dem. 

Fjerner Direct 

Nå er Instagram tilsynelatende i ferd med å fjerne Direct-appen, som på litt forvirrende vis har hatt samme navn som meldingsfunksjonen i selve Instagram-appen.

Flere brukere har begynt å få beskjed i Direct om at Instagram vil slutte å støtte den, og at meldingsfunksjonen vil leve videre i Instagram-appen. 

 

Direct-appen har fungert litt som Snapchat, og har blant annet hatt egne filtre som ikke har vært tilgjengelig i hovedappen. 

Facebook, Instagram og Whatsapp integreres 

Nedleggelsen kommer kanskje heller ikke som noen overraskelse, med tanke på at Facebook, som jo eier Instagram, jobber med å integrere selskapets ulike chattetjenester med hverandre.

Fremover skal du nemlig kunne motta og svare på Instagram-meldinger fra både Facebook og Whatsapp, for eksempel. 

– Krysskompatibilitet har både personverns- og sikkerhetsfordeler. For eksempel bruker mange Messenger på Android til å sende og motta SMS-meldinger. Disse meldingene kan ikke være ende-til-ende-krypterte fordi SMS-protokollen ikke er kryptert. Med muligheten til å sende meldinger på tvers av tjenestene våre, vil du imidlertid kunne sende en kryptert melding til noens telefonnummer i WhatsApp fra Messenger, skrev Facebook-sjef Mark Zuckerberg i et blogginnlegg i mars. 

Der ble det også klart at du snart vil kunne sette en utløpsdato på Messenger-meldingene dine. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen