Instagram sliter med nakenbilder
Teknofil
(Bilde: iStock Photo, Instagram)

Instagram sliter med nakenbilder

Den sosiale bildetjenesten kjemper mot skitne hashtags.

Du trodde kanskje at den populære bildetjenesten Instagram bare ble brukt til å vise fotografier av mat og søte kjæledyr? Da må du tro om igjen, for tjenesten har en mindre kjent og skitten side. Her er det snakk om frekke bilder og kreativ ordbruk, og Instagrams kamp for å holde en ren profil.

Facebook-eide Instagram forbyr opplasting og deling av nakenbilder, men det hindrer ikke brukerne i å benytte seg av kreative metoder for å omgå sensuren. Det har utviklet seg til en katt-og-mus-lek med hastaggene, det vil si merkelappene personer bruker på bildene sine.

Sperrer frekke ord

Instagram har sperret de åpenbare hashtaggene #porn og #sex, men for noen uker siden kunne flere medier melde om mindre åpenbare ord som ble utnyttet av de mer pikante brukerne.

Blant de mer kreative merkelappene var #sextagram, #instasex og #handbra, men alle disse og flere andre er fjernet i dag. Frekke varianter som #instacock og #asstagram er fremdeles aktive, og handbra-alternativene #handbro og #handbraa ser ut til å være fremdeles lite brukt.

Selvmord og selvskading

Instagram ser med andre ord ut til å kjempe en forgjeves kamp mot de mer dristige medlemmene, men nakenbilder er ikke det eneste bildetjenesten sliter med.

I sommer slo de ned på såkalte selvskadingsbilder, etter at det ble kjent at flere brukere benyttet Instagram til å legge ut bilder av folk som for eksempel glorifiserer spiseforstyrrelser, selvmord eller andre former for selvplager.

Alle bilder som promoterer selvskading blir nå slettet, og medlemmenes kontoer kan bli stengt uten forvarsel.

Har du kommet over noen andre, snodige (men lovlige) kategorier på Instagram? Del dem gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen