Nå kan du søke på stedsnavn på Instagram
Teknofil
(Bilde: Vegard Haugen, Teknofil.no)

Nå kan du søke på stedsnavn på Instagram

Finn bilder som er tatt i nabolaget ditt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Instagram har kommet med en ny oppdatering til Android og iOS denne uken, hvor blant annet søkefunksjonen har blitt forbedret. I det stille har Instagram i samme slengen økt oppløsningen på bildene du legger ut, skriver Mashable.

Til nå har du kunnet lagt ut bilder som er 640 x 640 piksler. Etter oppdateringen skal du derimot kunne legge ut bilder som er 1080 x 1080 piksler, noe som følgelig vil gjøre bildene skarpere og mer detaljrike. 

Instagram valgte en ganske lav oppløsning i 2010, da mobilskjermene hadde langt dårligere oppløsning og pikseltetthet enn de har i dag. Ikke minst var det en fordel å gjøre bildene små, slik at du ikke trengte å bruke mye datatrafikk for å laste opp et bilde via 3G-nettet.

I dag er imidlertid situasjonen en ganske annen, påpeker Mashable, med 5-6 tommer store mobilskjermer som har høyere oppløsning en de fleste TV-er.

Ny søkefunksjon

copenhagen.
copenhagen.

Instagram har i USA – men foreløpig kun der – lansert en ny Explore-forside, hvor brukerne får se bilder knyttet til populære hashtagger, steder eller personer. Dette vil nok rulles ut globalt etter hvert.

For oss norske Instagram-brukere blir trøsten at vi i det minste har fått forbedret søkefunksjonen litt. Nå kan du blant annet søke etter stedsnavn, og dermed finne Instagram-bilder fra hjemstedet ditt – eller hvor som helst i verden.

Den nye søk-menyen gjør det dessuten lettere å søke etter brukernavn, navn eller emneknagger (hashtags).

Instagram har analysert én milliard kommentarer
Dette betyr emojiene du bruker »

(Kilder: Mashable, Instagram)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen