Insigna HPA-3

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Så ble ørepluggene byttet ut med folkehodetelefonene, Koss Portapro. Sannsynligvis de mest solgte hodetelefonene i Norge, ihvertfall om man skal dømme etter hva folk går med på gaten. Igjen en økning i lydnivå, men ikke på langt nær så mye som med ørepluggene.

Og så til slutt over på noen litt mer tungdrevne lukkede hodetelefoner fra Philips. Midt på treet kvalitetsmessig, men godt i overkant av det jeg hadde gått rundt med i byen. Her merket faktisk ingen av oss noe forskjell på om forsterkeren var i bruk eller ikke. Det var samme volum og lydbilde uansett, noe jeg antar må skyldes at man ikke får underverker ut av et lite batteri og en enda mindre forsterker.

Når det gjelder levetid på batteriet så trekker den så lite strøm ved vanlig bruk at du ikke behøver å ha med deg alt for mange batterier i lomma. Jeg lot mobilen stå på radio med normal volum for å se om jeg kunne tømme batteriet, men ga opp etter en 4-5 døgns kontinuerlig avspilling.

Bieffekter

Et par ting skal man være oppmerksom på dersom man vurderer en slik forsterker for å få opp lyden på en mobiltelefon. Den gode nyheten er at den 40 cm lange ledningen som følger med kan brukes som en antenne slik du kan høre på radio på mobilhøyttaleren selv om du ikke har med deg ørepluggene. Jeg har alltid synes det har vært idiotisk av mobilprodusentene å insistere på å ha ørepluggene tilkoblet for å få startet radioen, selv om man bare vil høre via mobilhøyttaleren. For 47,35 % av verdens befolkning så er det normalt god nok radiodekning til å ta inn en kanal uten å trenge ekstern antenne.

På minussiden så stopper forsterkeren alle signaler som ørepluggene dine måtte sende til mobilen. Har du øreplugger med en eller flere knapper på ledningen for å ta telefonen, justere volum e.l. så slutter de altså å virke.

Konklusjon

Så hva skal man si? Du får omtrent akkurat det du forventer for noe over hundrelappen. For øreplugger ser det ut til å gi en høyst merkbar effekt, og bruker du slike men synes du har litt lav lyd så er det absolutt verdt et forsøk. Men for de større hodetelefonene er det rett og slett ikke nok futt i denne forsterkeren til å gjøre den helt store forskjellen.


Pris
Fungerer som antenne for mobilradio
Lang batteritid
Meget enkel i bruk


Fungerer dårlig på hodetelefoner
Blokkerer signaler fra mobile headset

Folk som ønsker å pirke på fysikkforklaringene mine henvises til krangling i forumtråden nedenfor. :-)

KM Electronics Insigna HPA-3

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen